وي با بيان اينکه در حال حاضر در رنگرزي خاص اين نوع پارچه و طراحي تاروپود آن تنها يک نفر به صورت اختصاصي کار مي کند، اظهار داشت: نکته قابل توجه در مورد اين افراد رنج سني بالاي اين افراد است و تعداد کم توليد کنندگان جوان در توليد اين نوع پارچه که بر رکود آن افزوده است.
اين هنرمند کاشاني ادامه داد: مصرف کننده اصلي اين توليدات را غرب نشينان کشور شکل ميدهند که با کاهش مصرف در اين مناطق شاهد افت توليد اين محصول در اين منطقه هستيم.
بينوا با اشاره به اينکه از گذشته تا به امروز کمتر شاهد نوآوري و خلاقيت در توليد اين محصول بوده ايم، افزود: کيفيت اين توليدات به دليل کاربرد ابريشم خالص بسيار بالاست اما نداشتن کاربرد جديد براي زندگي امروز مردم آن را کم کم از رده خارج ميکند.
وي تصريح کرد: اين رشته هنري در حال حاضر جزء رشتههاي در حال منسوخ استان اصفهان است ضمن اينکه با از ميان رفتن استادان بزرگ آن که در حال حاضر بسيار کم هستند، اين رشته هنري نيز از ميان ميرود.
صنعتگر اصفهاني قوانين موجود براي تهيه مواد اوليه اين کار را براي هنرمندان بسيار دست و پا گير دانست و گفت: هنرمندان شعر باف مجبورند نخ ابريشم را به صورت نقدي بخرند و اين در حالي است که در هنگام فروش عمده، با دريافت اقساط چند ماهه توليدات خود را به فروش ميرسانند.
محمد بينوا افزود: مدت سه سال است که مسئولان صنايع دستي شهرستان کاشان به دنبال دريافت وام پنج ميليون توماني براي حل مشکلات اين چنيني هنرمندان شعر باف هستند که تا به امروز با وجود تلاشهاي بسيار نتوانسته اند به اين مهم دست يابند.
لازم به ذکر است شعر بافي بافت نوع خاصي از پارچه از جنس ابريشم خالص و قديمي ترين نوع پارچه بافي در کاشان است که استفاده آن به صورت دستمال سر، شال کمر در استانهاي کردنشين ايران زمين رواج دارد./111
انتهای پیام/